Ga terug
Zelfgemaakte Fruitrepen zonder Gluten of Noten

Zelfgemaakte Fruitrepen - Glutenvrij

Heleen Quantrill
Zelfgemaakte fruitrepen zijn een gezonde snack voor tussendoor of om mee te geven naar school. Deze repen zijn vrij van noten en gluten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Snack
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 2 eiwitten 2 el kokosmeel of gemalen lijnzaad 1 el zonnebloempasta 1/8 tl zeezout 50 gram kokosvlokken of -rasp 100 gram pompoenpitten 30 gram zonnebloempitten 100 gram gedroogd fruit naar keuze
  • 2 eiwitten
  • 2 el kokosmeel of gemalen lijnzaad
  • 1 el zonnebloempasta
  • 1/8 tl zeezout
  • 50 gram kokosvlokken of -rasp
  • 100 gram pompoenpitten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 100 gram gedroogd fruit naar keuze

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng in een kom de kokosmeel, zeezout en zonnebloempasta.
  • Hak de kokosvlokken klein als je geen rasp gebruikt.
  • Weeg 100 gram gedroogd fruit af en hak dit ook fijn.
  • Meng dit alles met de pompoenpitten en zonnebloempitten door het kokosmeelmengsel heen.
  • Schenk als laatste de eiwitten hier overheen en roer alles goed door.
  • Neem een bakblik van 20x20 cm (ongeveer) en doe hier een vel bakpapier in. Zorg dat je ruimte overhoudt om het mengsel als het ware in te pakken.
  • Stort het fruitmengsel in je bakblik en vouw de randen van het bakpapier om.
  • Druk het mengsel stevig plat en vouw de randen weer terug.
  • Zet in de oven en bak 20 minuten.
  • Haal het bakblik uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je de repen eruit haalt.
  • Koel vervolgens nog een uur in de koelkast en snijd het vervolgens met een scherp mes in repen.
  • Bewaar de repen in de koelkast in een goed afgesloten doos.

Notities

Je kunt de zonnebloempasta vervangen door notenpasta of pindakaas. Maar om de reep helemaal nootvrij te houden, raad ik dus zonnebloempasta aan.
Vervang het eiwit door een chia-ei als je de reep veganistisch wilt maken.