Ga terug
Pizzabodem zonder gluten

Pizzabodem zonder Gluten

Heleen Quantrill
Deze pizzabodem zonder gluten smaakt bijna net als een echte pizza en is de perfecte basis voor je favoriete saus en toppings!
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Avondeten
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 3 el olijfolie
  • 80 ml warm water
  • 3 gram gedroogde gist
  • 1 el honing
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 ei
  • 225 gram cassavemeel
  • 125 gram amandelmeel
  • Saus en toppings naar believen

Instructies
 

  • Neem een kom en meng hierin de olijfolie, het water, gist en de honing.
  • Roer goed door en laat 5 minuten staan om de gist te activeren.
  • Voeg nu het zout en ei toe en kluts even door.
  • Doe daarna de helft van het cassavemeel in de kom en roer tot je een dik beslag krijgt.
  • Voeg nu de rest van het meel toe en kneed tot je een mooi deeg hebt. Als het wat nat blijft, voeg dan wat extra amandelmeel toe.
  • Dek de kom toe met een theedoek en zet op een warme plaats om te laten rijzen.
  • Na 45 minuten zul je zien dat het deeg is gegroeid, maar verwacht geen spectaculaire stijgingen zoals met regulier meel.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden met een pizzasteen of vlakke bakplaat er in zodat deze heet wordt.
  • Kneed en rol het deeg uit in een pizzabodem vorm op een vel bakpapier en leg alles voorzichtig op de pizzasteen of bakplaat.
  • Bak de pizzabodem 8 minuten.
  • Pak ondertussen de saus en toppings er bij.
  • Haal de pizza uit de oven en prik met een vork overal gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de saus en toppings op je pizza en zet hem weer in de oven.
  • Bak de pizza nog eens vijf minuten en zet eventueel nog even onder de grill.
  • Serveer direct!