Ga terug
Gevulde Omelet met rauwkost

Gevulde Omelet en Rauwkost

Heleen Quantrill
Serveer eens een salade als ontbijt! Maar dan met een gevulde omelet om de dag goed mee te beginnen. Vul je omelet met wat jij wil, hier hebben we voor geitenkaas gekozen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 3 min
Totale tijd 8 min
Gang Lunch, Ontbijt, Salade
Porties 1

Ingrediƫnten
  

  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 2 el verse kruiden als basilicum bieslook of peterselie, fijn gehakt en verdeeld
  • 50 gram zachte geitenroomkaas of een andere zachte kaas naar voorkeur
  • 2 el volle yoghurt
  • Boter om in te bakken
  • Een flinke handvol salade

Instructies
 

  • Smelt de boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
  • Kluts ondertussen de eieren met zout, peper en 1 el kruiden door elkaar.
  • Schenk het eimengsel in de pan en draai de pan zachtjes rond om het te verdelen.
  • Laat de omelet 1 minuut zachtjes bakken.
  • Draai hem voorzichtig om en laat hem nog een halve minuut garen.
  • Draai het vuur nu uit en roer de geitenroomkaas los met de yoghurt.
  • Breng de roomkaas op smaak met de verse kruiden.
  • Leg de omelet op een bord en smeer de roomkaas er overheen.
  • Rol de omelet op en snijd hem in stukjes.
  • Verdeel de salade over een ander bord en leg hier de stukjes gevulde omelet op.
  • Serveer direct!