Ga terug
Steak Tartare1

Steak Tartare

Petra Kuijk
Klassieke Steak Tartare gemaakt met de vleesmolen van de Kenwood keukenmachine.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram longhaas jodenhaas of biefstuk mag natuurlijk ook - ca. 150 gram per persoon
  • dijon mosterd – ca. 3 theelepels
  • tabasco naar smaak
  • kappertjes – ca. 1 5 eetlepel
  • sjalotje
  • ei eierdooier
  • Platte peterselie – 2 eetlepels
  • worcestershire saus – ca. 3 theelepels
  • cornichons kleine franse augurkjes - ca. 1,5 eetlepel
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Allereerst treffen we de voorbereidingen en hakken we de platte peterselie in stukjes, de kappertjes even fijn maken, het sjalotje snijden en ook de cornichons in kleine stukjes hakken. Zet ook alle vloeibare ingrediënten klaar, alsmede de eierdooier.
  • Maak ook de vleesmolen klaar voor gebruik, kies een schijf (dikte) die je wilt gebruiken. Er worden 3 soorten schrijven meegeleverd, wij gebruiken voor de steak tartare de middelste. Schroef de onderdelen in elkaar (heel gemakkelijk) en plaats de vleesmolen op de keukenmachine.
  • Maak de longhaas eventueel nog schoon zodat er geen vet op zit, doe het rauwe rode rundvlees in de vleesmolen en zet deze aan op de laagste stand. Het vlees komt er gemakkelijk uit en wordt mooi rul en los.
  • Leg het vlees in een gekoelde schaal, het beste is een schaal met daaronder een schaal met crushed ijs. Probeer het vlees zo koud mogelijk te houden indien je het wilt opdienen als voorgerecht (dus rauw).
  • Maak eerst een mengsel van de eidooier, dijon mosterd , tabasco, worcestershire saus. Voeg daarna de ingrediënten stuk voor stuk toe. Allereerst het vlees, dan de peterselie, kappertjes, cornichons en sjalotjes. Gebruik platte peterselie, want deze is smaakvoller dan krulpeterselie. Rustig door elkaar heen hussselen, niet kloppen, slaan of prakken. Eventueel op smaak brengen met peper, zout en/of extra tabasco.
  • Gebruik een steekvorm of ring op het bord en schep de tartare hier in, het ook wil natuurlijk ook iets en zo presenteer je de steak tartare op een leuke manier.