pestozelf gemaakt met olie, basilicum, knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas, zout en peper
cherry tomaatjes
rucola
pijnboompitten naar wens
zout en peper naar eigen smaak
Instructies
Bereidingswijze met de Multicook & Grains:
Snijd allereerst de kip in kleine blokjes, de halve rode peper en knoflook in kleine stukjes en hak de ui en cherry tomaatjes.
Voor de pasta is een super makkelijk programma beschikbaar, namelijk programma 13. Doe de pasta met een laagje water in de Multicook en start programma 13. Met plus en min op het schermpje ga je naar het juiste programma. Dit programma heeft 2 stappen: stap 1 is water koken. Het water zit in de keramische binnenpan, wanneer de kooktemperatuur bereikt is, piept het apparaat tweemaal om de 10 seconden totdat je het deksel opent en de pasta toevoegt. Voeg de pasta toe en druk op OK om de bereidingstijd te starten. Bij deze stap laat je het deksel open, zodat het niet gaat overkoken. Als de pasta klaar is piept de Multicook drie keer.
De pasta ondertussen even in een warme pan gedaan, zodat het lekker warm bleef en we met het bakken van de kip en groente konden beginnen in de Multicook. Hiervoor hebben we functie 12 gebruikt (wok/bakken). Allereerst de kip, en later de groente toegevoegd. Bij dit programma moet het deksel wel gesloten zijn.
Toen dit klaar was hebben we de pasta erbij gevoegd en de 100 ml crème fraîche en pesto. Even roeren en klaar!
Leg een bedje van rucola op het bord en schep de pasta met kip en groente mix eroverheen. Decoreer met pijnboompitjes (deze hebben we ondertussen even in de pan gebakken).