Groene Basilicum en Courgette Soep
Heleen Quantrill
Fluweelzachte basilicum en courgette soep. Perfect om te profiteren van wat de zomer op dit moment in de aanbieding heeft. Vries een deel in om in de winter ook lekkere soep te hebben!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
- Olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uitgeperst
- 3 courgettes grof gesneden
- 1 liter bouillon
- Een flinke bos verse basilicum
- Zeezout en peper
Verhit in een ruime pan de olijfolie en fruit hier de ui in.
Zodra de ui glazig wordt, voeg je de knoflook toe en bak je deze even kort mee.
Doe dan de courgettes erbij en bak nog even om.
Schenk de bouillon bij de groente en breng aan de kook.
Kook ongeveer 7 minuten, of tot de courgette bijna gaar is en doe dan de basilicum erbij. Hou wat blaadjes apart ter garnering.
Zet de staafmixer in de pan of doe de soep in een blender en pureer tot je een mooi glad geheel hebt.
Breng verder op smaak met zout en peper en schenk in een kom.
Garneer met extra basilicum en serveer.