Ga terug

Groenteferment

Heleen Quantrill
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg groente naar keuze
  • 1 zakje VEGGIE BioFerment
  • 10 gram zeezout zonder toegevoegd jodium
  • 750 ml water op kamertemperatuur
  • Optioneel: 1 el hele kruiden naar smaak. Denk aan karwijzaad of jeneverbessen.

Instructies
 

  • Was je groenten, snijd ze fijn en verwijder lelijke plekjes.
  • Los het zout op in 500 ml water en schenk dit over de groenten.
  • Los het zakje BioFerment op in 250 ml water. Dit activeert het cultuur binnen 10 minuten.
  • Gebruik je handen om de groenten in het zoute water te masseren gedurende 5 minuten.
  • Verdeel de groenten over de potten die je klaar hebt staan en druk het stevig toe. Gebruik hiervoor een lepel, een stamper of je handen.
  • Verdeel de BioFerment nu over de potten en zorg dat de groenten onder water staan.
  • Leg in elk van de potten een gewicht als stenen of een aardewerken gewicht.
  • Schroef de SteriLock deksel op de pot en zet ze op een donkere plaats op kamertemperatuur.
  • Na 7 dagen check je of de groenten lekker smaken en verplaats je de pot naar de koelkast.

Notities

Gefermenteerde groenten blijven in de koelkast lang goed. Hoe langer ze staan, des te smakelijker worden ze. Bewaar ze in en eet direct uit de fermentpot of verdeel het over kleinere potten.