Ga terug

Waterkefir Basisrecept

Heleen Quantrill
Volg de eerste zes stappen in de instructies voor het basisrecept. Daarna lees je hoe je waterkefir kunt herstarten als je er een poosje mee wilt stoppen.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Drankjes
Porties 1 liter

Ingrediƫnten
  

  • Waterkefir korrels 3 el
  • 25 gram ongeraffineerde suiker geen honing
  • 1 liter water

Instructies
 

  • Los het suiker in een kopje heet water op en schenk dit in een schone, glazen pot of fles met de rest van het water.
  • Wacht tot het water afgekoeld is tot kamertemperatuur. Het water mag niet meer warm zijn.
  • Voeg de waterkefir korrels toe.
  • Dek de pot of fles af met een stukje doek of koffiefilter en zet dit vast met een elastiek.
  • Zet de pot apart en laat 24-48 uur staan.
  • Schenk na die tijd de waterkefir door een niet metalen zeef in een andere fles.
  • Herhaal de bovenstaande stappen hierna om continu waterkefir te produceren.
  • Om de waterkefir prikkelend te maken voeg je in de afgezeefde waterkefir vruchtensap of vers fruit toe.
  • Draai een deksel dicht op de pot of fles en laat nog 1 - 3 dagen staan.
  • Bewaar in de koelkast voor een heerlijk probiotisch en verfrissend drankje!

Notities

Hoe langer je waterkefir laat fermenteren, des te meer suiker er omgezet wordt naar probiotica. Als je je dus zorgen maakt over de hoeveelheid suiker, raad ik je aan om de waterkefir 48 uur te laten staan tijdens de eerste ferment.