Ga terug
Knoflook

Knoflookdressing

Heleen Quantrill
Een zomerse knoflookdressing, vol met gezonde ingrediënten om het maximale uit je groenten te halen.
Voorbereidingstijd 3 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 8 min
Gang Dressing, saus
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 el olijfolie extra vièrge
  • ¼ tl kurkuma
  • Zwarte peper
  • 2 el koudgeperste walnootolie natuurwinkel
  • 1 el suikervrije tomatenpuree
  • Scheutje suikervrije wortelsap natuurwinkel
  • Scheutje citroensap
  • 1 cm Gemberwortel geraspt

Instructies
 

  • Fruit de fijngehakte of geperste knoflook en de middelgrote ui aan in wat extra vièrge olijfolie met ¼ theelepel kurkuma en een snuifje zwarte peper.
  • Voeg er 1 grote eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat ongeveer 5 minuten met een klein beetje water sudderen.
  • Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
  • Zodra je je vinger in het mengsel kan dopen zonder je te branden, roer je de overige ingrediënten er doorheen. Doe dit direct in een slakom.
  • Zodra de dressing klaar is, voeg je lekker wat groenten toe en eet je het direct op.