Ga terug
Linzensalade

Linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm

Heleen Quantrill
Een zomerse linzensalade met geitenkaas, olijven en tijm. Maak de dressing van citroensap en goeie olijfolie en je hebt binnen tien minuten een overheerlijke en gezonde maaltijd op tafel.
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Salade
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram voorgekookte linzen ik gebruikte pui linzen, maar elke soort is prima
  • 250 gram zachte geitenkaas
  • Een handje zwarte olijven zonder pit
  • 1 Citroen
  • Een paar takjes tijm of 1/2 tl gedroogde tijm
  • 3 el goeie kwaliteit olijfolie
  • Zeezout en peper

Instructies
 

  • Pers de helft van de citroen uit en rits de blaadjes van de tijm.
  • Meng dit met de olijfolie en wat zeezout en peper in een ruime kom.
  • Roer hier de linzen doorheen totdat alles mooi glanst van de olie.
  • Serveer de linzen met gebrokkelde geitenkaas, grof gehakte olijven en een schijfje citroen.
  • Lekker met een groene salade die je eventueel met dezelfde dressing afmaakt.