Ga terug
Rijstpudding oven

Ouderwetse Rijstpudding uit de Oven

Heleen Quantrill
Romige rijstpudding met echte ingredienten. Vullend, voedend en met recht 'comfort food'. Maak het voor vrienden en familie, er is meer dan genoeg!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Dessert
Porties 8

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram volkoren paprijst zoals deze
  • 1 liter volle melk
  • 4 el ahornsiroop of oerzoet
  • Snufje zout
  • 2 vanillestokjes
  • 2 el boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Neem een vuurvaste puddingschaal (ik gebruik een vierkante van Pyrex) en vet deze in met een beetje boter.
  • Doe alle ingredienten behalve de boter in de schaal en roer even door.
  • Verdeel de boter in klontjes over de rijst en zet de schaal in de oven.
  • Laat de rijstpudding 90 minuten garen.
  • De rijstpudding is gaar wanneer alle melk is opgenomen en de rijst lekker zacht is.
  • Serveer direct, eventueel met een lepel 100% fruitjam of vers fruit.

Notities

Je kunt de melk in dit recept goed vervangen door plantaardige melk. Ik heb deze rijstpudding gemaakt met kokosmelk, amandelmelk en rijstmelk. Uiteraard geeft kokosmelk een uitgesproken smaak. De amandelmelk en rijstmelk waren mild van smaak en werkten goed, ook als ontbijt.