Breng in een steelpan de kokosmelk met het zout en zoet en vanille zachtjes aan de kook.
In een Pyrex schenkkom of een andere hittebestendige kom kluts je de eidooiers met de arrowroot even door elkaar.
Zodra de melk heet begint te worden, schenk je een klein beetje daarvan op de eidooiers terwijl je de eidooiers blijft doorroeren. Daarom is een steelpan erg handig.
Schenk tot een derde van de melk op de eidooiers en zet de pan terug op het vuur.
Schenk nu de eidooiers in de melk in de pan en blijf doorroeren met een garde.
Blijf roeren tot de custard dik wordt.
Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit.
Schenk de custard door een zeef terug in de vuurvaste kom om klontjes te verwijderen.
Serveer direct over fruit of gewoon zo.
Als je de custard wilt bewaren, leg dan een velletje plastic folie op de custard om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
Bewaar het niet langer dan twee dagen of maak er ijs van in een ijsmachine!