Ga terug

Paleo Custard - Lactosevrij

Heleen Quantrill
Romige custard zonder koemelk. Lekker over wat fruit of bij een cake als een speciaal dessert. Maar vries het in en je hebt heerlijke roomijs!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Dessert
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 500 ml kokosmelk
  • 3 eidooiers bewaar de eiwitten voor pannenkoekjes of kokosmakronen
  • 1 el arrowroot
  • Snuf zout
  • 3 el zoet naar keuze honing, ahorn of palmsuiker
  • 1 vanilleboon opengesneden en zaadjes eruit geschraapt (je gebruikt alles!)

Instructies
 

  • Breng in een steelpan de kokosmelk met het zout en zoet en vanille zachtjes aan de kook.
  • In een Pyrex schenkkom of een andere hittebestendige kom kluts je de eidooiers met de arrowroot even door elkaar.
  • Zodra de melk heet begint te worden, schenk je een klein beetje daarvan op de eidooiers terwijl je de eidooiers blijft doorroeren. Daarom is een steelpan erg handig.
  • Schenk tot een derde van de melk op de eidooiers en zet de pan terug op het vuur.
  • Schenk nu de eidooiers in de melk in de pan en blijf doorroeren met een garde.
  • Blijf roeren tot de custard dik wordt.
  • Zodra het de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit.
  • Schenk de custard door een zeef terug in de vuurvaste kom om klontjes te verwijderen.
  • Serveer direct over fruit of gewoon zo.
  • Als je de custard wilt bewaren, leg dan een velletje plastic folie op de custard om te voorkomen dat er een vel ontstaat.
  • Bewaar het niet langer dan twee dagen of maak er ijs van in een ijsmachine!