Ga terug
Overnight Oats

Overnight Oats (Havermout uit de Koelkast)

Heleen Quantrill
Overnight Oats, oftewel Havermout uit de koelkast, maak je de avond ervoor om zo 's ochtends direct een voedzaam ontbijt klaar te hebben.
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 25 gram havervlokken
  • 80 ml melk naar keuze
  • 2 el yoghurt naar keuze
  • 1,5 tl chiazaadjes
  • 1 tl honing optioneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder optioneel
  • 50 gram fruit naar keuze

Instructies
 

  • Neem een glazen pot met een deksel en doe hier alle ingrediënten behalve het fruit in.
  • Roer even goed door.
  • Roer vervolgens het fruit er voorzichtig door en zet in de koelkast.
  • Laat een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan zodat de havervlokken zacht worden.
  • Serveer de volgende ochtend als ontbijt met extra fruit.

Notities

Andere smaken
Je kan eindeloos variëren met dit recept. De laatste drie ingrediënten in bovenstaand recept zijn te vervangen door heel wat andere smaken. Wat denk je van:
Bosbessen en ahornsiroop - Voeg een handvol verse of bevroren bosbessen toe en een eetlepel ahornsiroop.
Appel-Kaneel - Roer drie eetlepels ongezoete of zelf gemaakte appelmoes en een theelepel kaneel door de havermout.
Banaan en Cacao - Eén banaan en een eetlepel cacaopoeder zijn een heerlijke combinatie!