Ga terug

Bramenjam Plaatkoek Glutenvrij

Heleen Quantrill
Nazomerse plaatkoek op basis van havermout.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 15

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram havermeel
  • 100 gram havervlokken
  • 70 gram palmsuiker
  • 100 gram zachte boter of kokosolie
  • 1 ei
  • 200 gram bramenjam
  • Optioneel: 1/4 tl zeezout of 1/2 tl kaneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Neem een vierkant bakblik en vet deze in. Zet hem even apart.
  • Neem een kom en doe hier het havermeel, de havervlokken en de suiker in.
  • Roer nu de boter erdoor tot het een stevig kruimeldeeg is.
  • Neem de helft van dit deeg even apart, dit wordt de kruimellaag.
  • Aan de andere helft voeg je nu het ei toe en roer je het door tot er een samenhangend deeg ontstaat.
  • Druk dit deeg in het bakblik.
  • Verdeel de jam over de onderste laag.
  • Verkruimel nu de andere helft van het deeg over de jam en zet het bakblik in de oven.
  • Bak de plaatkoek in 30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat iets afkoelen en serveer.

Notities

Tip: Voeg gehakte pecannoten toe aan de kruimellaag.
Tip 2: Gebruik in plaats van bramenjam, zelfgemaakte appelmoes!