Ga terug
Muffins met Wortel en Gember

Muffins met Wortel en Gember {Zonder Granen, Paleo}

Iris Maier
Muffins vind ik altijd ideaal om mee te nemen voor onderweg. Lekker als snack tussendoor om de ergste trek te stillen of zoals in Amerika gebruikelijk is: als ontbijt. Heel praktisch, als je ze de avond van te voren maakt, hoef je ze 's morgens alleen nog maar op te eten!
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang snack of ontbijt
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 125 ml. 75 gr. gesmolten kokosolie of boter
  • 3 el. honing
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel of rijstmeel
  • stuk gember van ongeveer 5 cm. geraspt
  • 1 wortel geraspt (+/- 100-120 gr.)250 gr. amandelmeel of fijngemalen amandelen
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1/4 tl. piment
  • snufje gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl. keltisch zeezout
  • 1 tl. natriumbicarbonaat
  • optioneel; 2 handjes abrikozen in kleine stukjes gesneden.

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden C
  • Smelt de kokosolie of boter in een pannetje en roer er de honing door.
  • Klop de eieren los in een kom en doe de geraspte wortel, gember en eventueel de stukjes abrikoos erbij. Roer er de gesmolten kokosolie met honing doorheen.
  • Doe alle overige ingrediënten in een grote kom, roer even door elkaar en giet er het natte mengsel bij. Goed mengen.
  • Schep het beslag in een muffinvorm en bak ze zo'n 25 minuten tot ze gaar zijn (steek er een saté prikker in, als deze er schoon en droog uit komt, zijn ze gaar).
  • Laat de muffins afkoelen op een rek.
  • Geniet ervan!