Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een springvorm van 24cm met bakpapier.
Was de citroen en rasp de schil en pers vervolgens de citroen uit.
Schil de appels en rasp 1,5 appel grof, snijd de andere 1,5e appel in dunne schijfjes. Besprenkel de schijfjes met de helft van het citroensap.
Smelt de boter in een steelpannetje.
klop ondertussen de eieren met het zoetmiddel naar keuze schuimig.
Roer er de gesmolten kokosolie of boter door.
Meng het kokosmeel, kokosrasp, bicarbonaat en kaneel door elkaar in een kom en mix dit door het eiermengsel.
Schep de geraspte appel erdoor en een halve theelepel van het overgebleven citroensap.
Mocht het beslag wat droog zijn, kun je er altijd een paar lepels (kokos)melk of water door roeren.
Stort het in de vorm en strijk de bovenkant een beetje glad. verdeel er de appelschijfjes over.
Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 45-60 minuten gaar. Hij is klaar als je er een satéprikker insteekt en die er schoon en droog uitkomt.
Laat de cake helemaal afkoelen alvorens deze op een bord over te doen.
Bestuif eventueel met een beetje kokosmeel en serveer met stijf geslagen slagroom of kokosroom en geniet!