Ga terug
Boerenkoolsalade met winterpostelein

Lauwwarme Boerenkoolsalade met Winterpostelein

Iris Maier
Een winterse salade met boerenkool en winterpostelein die lauwwarm wordt opgediend.

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 3 Ć  4

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr. boerenkool
  • 150 gr. winterpostelein
  • kokosolie om in te bakken
  • 2 kleine rode uien
  • handje walnoten
  • 100 gr. schapenkaas in blokjes ik gebruikte boeren belegen, bij gebrek aan

Dressing

  • 1 tl. mosterd
  • 3 el. kombucha
  • 6 el. olijfolie extra virgin
  • 1 tl. honing
  • snuf keltisch zeezout

Instructies
 

  • Was de boerenkool, laat deze dan goed uitlekken en verwijder de harde nerf en snijd de bladeren vervolgens fijn.
  • Was de postelein, droog deze in een slacentrifuge en snijd 'm grof.
  • Pel en snipper de ui en fruit deze glazig in de kokosolie in een grote pan of wok
  • Voeg de boerenkool toe en bak deze tot ze zacht begint te worden.
  • Haal van het vuur en schep er snel de winterpostelein door.
  • Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.
  • Maak een dressing van de mosterd, kombucha, olijfolie, honing en een snuf zout en roer deze door de groenten. Schep de salade op borden en garneer met de walnoten en blokjes kaas.