Doe de quinoa in een glazen kom en giet er zoveel lauw water bij tot deze ruim onderstaat. Roer er een lepel wei, kefir of appelazijn door en laat 8-24 uur op een warme plek afgedekt staan.
giet de quinoa af en een fijne zeef en spoel deze goed af tot het water helder blijft.
Doe de quinoa vervolgens in een pan met dikke bodem samen met de bouillon, breng aan de kook en laat deze op een laag vuur in een kwartier gaar worden.
Roer de quinoa even goed door en laat wat afkoelen.
Voor de vulling
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Verwijder de pitten en zaadlijsten van de pompoen, schil deze en snijd 'm in blokjes.
Was de courgette, verwijder de uiteinden en snijd deze ook in blokjes
Pel de ui en snijd deze in dunne, halve ringen.
Hak de salie fijn.
Verspreid de groenten met de salie over een bakplaat, besprenkel met zout, peper en olijfolie en bak vervolgens zo'n 25 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
De Quinoa bodem:
Temper de temperatuur van de oven naar 160 graden C
Doe de gekookte quinoa met het eiwit, het ei en zout en peper in een kom en meng goed door elkaar.
Bedek de bodem en de randen van de vorm met een gelijkmatige laag van het quinoa mengsel.
Bak de bodem in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant.
De laatste stap:
Hak de knoflook fijn, roer deze nog even door het groenten mengsel en schep het mengsel vervolgens op de taartbodem. Bedek eventueel met een laag geraspte kaas en laat nog zo'n 10 minuten door en door warm worden in de oven.