Was de kip in water met een scheut azijn en dep vervolgens droog met een doek of keukenpapier.
Als je een hele kip gebruikt, snijd deze dan in delen. Het karkas kun je straks weer voor bouillon gebruiken.
Verwarm een pan op het vuur, smelt daarin de kokosolie en braad de kip delen aan tot ze goudbruin van kleur zijn.
Schep de kip uit de pan in de tajine en bestrooi deze met zout en de kruiden.
Snipper de ui fijn en bak deze glazig in de kokosolie waarin je net de kip hebt gebraden.
Verdeel de abrikozen en de kaneelstokjes tussen de kip delen, giet er het citroensap over, de honing en zoveel bouillon of water tot de kip delen net niet onderstaan.
Zet de tajine op de laagste pit met vlamverdeler en breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen de peterselie fijn en voeg deze toe aan het gerecht.
Laat vervolgens 40 minuten zachtjes sudderen.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes en het amandelschaafsel ieder apart in een droge koekenpan.
Bestrooi voor het serveren met de geroosterde sesamzaadjes en amandelschaafsel.
Heerlijk met (bloemkool)rijst bijvoorbeeld en een frisse salade.