Ga terug
Prei- Champignonsoep uit Oersterk Eten

Snelle Prei- Champignongsoep

Iris Maier
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 2 preien schoongemaakt en in smalle 1/2 ringen gesneden
  • 2 uien fijngesnipperd
  • de blaadjes van 2 takjes tijm
  • 250 gr. champignons schoongeveegd en in plakjes
  • restant kippenvlees over van het trekken van bouillon bijvoorbeeld
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 2 eieren
  • kokosolie
  • Keltisch zeezout en versgemalen peper naar smaak

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur en smelt daarin de kokosolie.
  • Voeg ui en tijm toe en fruit de ui tot deze glazig is.
  • Doe de champignons erbij en bak de champignons even aan, dat versterkt de smaak ervan.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de prei toe met het kippenvlees en laat het 5 minuten koken, maar houd een deeltje van de prei achter voor garnering, dat geeft een pittige smaak aan de soep.
  • Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en doe er wat kokosolie in.
  • Klop de eieren los, voeg wat zout en peper toe en bak hier dunne omeletten van.
  • Als de omeletten klaar zijn, rol je ze op en snijd ze in dunne reepjes.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer in kommen en garneer met de omelet en de achtergehouden prei.