Ga terug

Rabarber Clafoutis zonder Granen {Glutenvrij, Paleo- & GAPS-proof}

Iris Maier

Ingrediënten
  

  • 500 gr. rabarber
  • klein stukje verse gemberwortel
  • 5 el. ghee of kokosolie
  • 4 eieren
  • 100-120 ml. honing of +/- 85 gr.
  • 35 gr. amandelmeel
  • 100 ml. kokosmelk
  • snufje Keltisch zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukken van zo'n 2 à 3 cm.
  • Schil en rasp de gember.
  • Verhit een pan met een dikke bodem, smelt daarin de ghee of kokosolie en bak hierin de rabarber met de gember tot deze zacht begint te worden. Laat zoveel mogelijk het vocht verdampen. Blijf wel regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen!
  • Ondertussen kun je het beslag klaarmaken. Klop de eieren los met de honing en de kokosmelk.
  • Mix vervolgens het amandelmeel en het zout goed door het mengsel.
  • Laat de rabarber iets afkoelen en roer er een lepel van door het beslag.
  • Mix vervolgens goed de rest van het beslag door de rabarber.
  • Vet een ovenschaal, bijvoorbeeld een kleine quichevorm in met ghee of kokosolie en giet daarin het beslag.
  • Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de clafoutis in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Dien de clafoutis op als deze lauwwarm is en smullen maar!