Was de rabarber schoon en snijd 'm in stukken en doe deze met aanhangend water, de kruiden, het vanille extract en een snuf zout in een pan met dikke bodem.
Kook de rabarber gaar in ongeveer 20 minuten, terwijl je regelmatig roert om aanbranden te voorkomen.
Mix met een staafmixer de rabarber tot een gladde massa.
Als de rabarber bijna gaar is, laat je de gelatine alvast wellen in het sinaasappelsap met citroensap.
Roer de gewelde gelatine met het citroen- en sinaasappelsap bij de hete rabarber en roer tot de gelatine helemaal is opgelost.
Laat het mengsel afkoelen tot zo'n 40 graden en roer er de honing naar smaak door.
Giet het rabarbermengsel op de taart, laat verder afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens enkele uren opstijven in de koelkast of korter in de vriezer.
Volgens Dayenne is de perfecte temperatuur om hem te serveren tussen die van de vriezer en de koelkast in. Ik kon het niet uitproberen, want mijn vriezers puilen te erg uit, daar paste geen taart meer in....