Ga terug
Amandelmeel Appelcake

Amandelmeel Appelcake

Heleen Quantrill
Heerlijke amandelmeel appelcake. Snel te bereiden en is de volgende dag nog lekkerder!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek en Gebak
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 300 gram amandelmeel
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt karnemelk of 1 el appelcider azijn
  • 2 appels geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe eerst de droge ingrediënten in een kom en roer het even door zodat er geen klontjes in zitten.
  • Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer goed door.
  • Appeltjes er bij en roer nog even om.
  • Stort het beslag in een ingevet cakeblik.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar.
  • Draai de oven uit en laat de cake nog 15 minuten in de oven staan.
  • Eet smakelijk!

Notities

Door de cake nog even in de oven te laten staan wanneer je hem uitgezet hebt, kan de cake nagaren zonder dat hij bakt. Ik doe dit steeds met amandelmeel baksels en krijg er erg mooie resultaten mee.