Ga terug
Knoflooksoep

Geroosterde Knoflooksoep

Heleen Quantrill
Een smaakvolle soep van gezonde knoflook.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 1 aardappel
  • Halve bloemkool in stukken gesneden
  • 1 bol knoflook + 2 teentjes extra
  • Olijfolie
  • Vegetarische bouillonpoeder bijv. Marigold
  • Bieslook
  • Zwarte peper
  • Optioneel: Droge witte wijn

Instructies
 

  • Warm de oven voor op 220 graden (houd 200 graden aan bij een elektrische oven).
  • Snijd ondertussen de onderkant van de bol knoflook eraf om zo de knoflooktenen deels bloot te leggen. Laat de rest van de schilletjes gewoon zitten.
  • Zet de bol knoflook met de open onderkant in een pyrex bakschaal met een laagje olijfolie.
  • Zet de bakschaal in de oven.
  • Laat de knoflook zo 45 minuten roosteren.
  • De knoflook is klaar, als hij zo zacht is dat je een teentje zonder al te veel moeite uit zijn schilletje kunt knijpen.
  • Maak vervolgens een basissoep van twee middelgrote, grof gesneden uien, de geschilde aardappel, de bloemkoolroosjes en twee tenen knoflook.
  • Breng deze ingrediënten in één liter water aan de kook en laat 25 minuten op een laag pitje trekken.
  • Knijp de geroosterde knoflooktenen uit en doe deze bij de soep.
  • Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
  • Maak de soep af met een eetlepel bouillonpoeder, gesnipperde bieslook, peper en een scheutje droge witte wijn.