Ga terug
Kruidige Noten

Kruidige Geroosterde Noten

Heleen Quantrill
Hartige, kruidige geroosterde noten met rozemarijn zijn supersimpel om te maken en laten je huis heerlijk ruiken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Snack
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 250 gram gemengde noten zoals amandelen cashew, pecannoten, walnoten en paranoten
  • 2 el olijfolie
  • 7 gram verse rozemarijn fijn gehakt (ongeveer twee takjes)
  • 1 tl grof zeezout
  • ½ tl chilipoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verdeel de noten op een bakplaat met bakpapier en doe hier de overige ingredienten bij.
  • Met schone handen hussel je het door elkaar totdat de noten volledig omhuld zijn met de olie en kruiden.
  • Rooster de noten tot deze lichtbruin gekleurd zijn en heerlijk ruiken. Roer wel af en toe om, om verbranden te voorkomen.
  • Als de noten na ongeveer 10 - 15 minuten klaar zijn, laat je ze buiten de oven afkoelen.
  • Schep de noten in een mooie kom en serveer.
  • Overgebleven noten bewaar je in een luchtdichte doos op een donkere plek.