Kruidige Geroosterde Noten
Heleen Quantrill
Hartige, kruidige geroosterde noten met rozemarijn zijn supersimpel om te maken en laten je huis heerlijk ruiken!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 250 gram gemengde noten zoals amandelen cashew, pecannoten, walnoten en paranoten
- 2 el olijfolie
- 7 gram verse rozemarijn fijn gehakt (ongeveer twee takjes)
- 1 tl grof zeezout
- ½ tl chilipoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel de noten op een bakplaat met bakpapier en doe hier de overige ingredienten bij.
Met schone handen hussel je het door elkaar totdat de noten volledig omhuld zijn met de olie en kruiden.
Rooster de noten tot deze lichtbruin gekleurd zijn en heerlijk ruiken. Roer wel af en toe om, om verbranden te voorkomen.
Als de noten na ongeveer 10 - 15 minuten klaar zijn, laat je ze buiten de oven afkoelen.
Schep de noten in een mooie kom en serveer.
Overgebleven noten bewaar je in een luchtdichte doos op een donkere plek.