Intens Donkere Chocolade Koekjes
Heleen Quantrill
Intens donkere chocoladekoekjes die je nog eens prima kan invriezen voor een later moment. Gebruik goeie kwaliteit donkere chocola, want je zult het proeven!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
- 50 gram rijstmeel havermeel of boekweitmeel
- 1/4 tl bakpoeder
- 1/8 tl zeezout
- 200 gram pure chocolade
- 2 el boter of kokosolie
- 2 eieren
- 75 gram palmsuiker
- 1/4 tl vanillepoeder of zaadjes uit 1 vanillestokje
- 100 gram pecannoten
- 150 gram chocoladedruppels of klein gehakte pure chocolade
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de 200 gram chocolade au bain Marie met de boter.
Roer in een kom het meel, bakpoeder, zout, suiker en vanille door elkaar. Zet even apart.
Zodra de chocola gesmolten is, roer je de eieren er door en schenk je dit in het meel.
Roer goed door.
Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag.
Roer als laatste de chocoladedruppels of -stukjes erdoor.
Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het dikke beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar.
Laat helemaal afkoelen voordat je ze serveert.
Geniet ervan!