Doe 150 gram van de abrikozen met het water en de kardemompeulen in een steelpannetje en laat ze op een middelhoog vuur 10 minuten zachtjes koken. Loop er niet bij weg, want het moet niet helemaal inkoken.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Als het water tot de helft is ingekookt, draai je het vuur uit en zet je het even apart.
Neem nu een keukenmachine met messen en doe hier de droge ingredienten in.
Schenk nu de abrikozen met de kardemompeulen en al het water in de keukenmachine en maal even flink door.
Breek ondertussen de eieren één voor één in het beslag terwijl de machine draait.
Voeg het citroensap en de vanille toe en maal nog even kort.
Vet een springvorm van 28 cm in en bekleed de bodem met een velletje bakpapier.
Verdeel op de bodem de overige abrikozen in een mooi patroon en schenk het beslag er over.
Klop even op de rand om de luchtbelletjes te verwijderen en zet de cake in de oven.
Bak de cake in 45 - 50 minuten gaar. Een tandenstoker moet er schoon uit komen.
Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je hem voorzichtig op een bord omdraait en de vorm loshaalt.
Besmeer de cake met wat verwarmde abrikozenjam en decoreer met pistachenoten.