Ga terug
Havermeel Bananenbrood

Havermeel Bananenbrood

Heleen Quantrill
Dit bananenbrood op basis van havermeel is geïnspireerd op een Amish recept, maar bevat totaal geen toegevoegde suiker en is dus een stuk gezonder!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 10 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Brood
Porties 14

Ingrediënten
  

  • 4 hele rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 200 gram havermeel
  • 1,5 tl bicarbonaat
  • 1 tl zeezout
  • 50 gram boter
  • 3 el karnemelk of yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op160 graden.
  • Neem een keukenmachine met messen en doe hier de bananen en eieren in en maal goed door.
  • Voeg nu de overige ingrediënten behalve de karnemelk toe en maal tot er een glad beslag ontstaat.
  • Als het beslag al vrij nat is, doe dan 1 el karnemelk er bij, anders kun je de 3 el zoals aangegeven gebruiken.
  • Maal nog even kort en schenk dan het beslag dat lijkt op cakebeslag, in een ingevet cakeblik.
  • Bak in 60 - 70 minuten gaar en goudbruin. Check of het bananenbrood gaar is door er met een tandenstoker in te prikken. Een schonen tandenstoker betekent een gaar bananenbrood.
  • Laat even afkoelen in de vorm voordat je het brood er uit haalt.

Notities

Het zuur van de karnemelk reageert met de bicarbonaat en werkt als bakpoeder. Door deze reactie wordt je baksel heerlijk luchtig. Geen karnemelk in huis? Gebruik dan 3 el melk naar keuze met een scheut citroensap er in.