Ga terug
Schar Kerst Collage

Glutenvrij Kerststol

Heleen Quantrill
Een glutenvrij alternatief voor de Kerststol. Eenvoudig om te maken en je kunt qua inhoud varieren zoals je zelf wilt!
Voorbereidingstijd 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Brood
Porties 12

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram Schar Meelmix B
  • 15 gram gist
  • 125 gram oerzoet
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 eieren
  • 325 ml warme melk
  • 125 gram zachte boter
  • 300 gram totaal gedroogd fruit en noten ik gebruikte rozijnen, canberries en pistachenoten
  • Rasp van een onbespoten citroen
  • Ter decoratie:
  • 1 el abrikozenjam opgewarmd tot het vloeibaar is
  • Amandelschaafsel

Instructies
 

  • Doe alle ingredienten in de mengkom van je keukenmachine in de volgorde van de ingredientenlijst en meng tot er een glad, maar kleverig deeg ontstaat.
  • Vet een broodblik in en stort het deeg hier in.
  • Laat een uur op een warme plek rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Dump het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de stol in 45 minuten gaar.
  • Bestrijk de stol zodra hij uit de oven komt met een beetje opgewarmde abrikozenjam en strooi er een handje amandelschaafsel overheen.