Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Glutenvrij Kerststol
Heleen Quantrill
Een glutenvrij alternatief voor de Kerststol. Eenvoudig om te maken en je kunt qua inhoud varieren zoals je zelf wilt!
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Bereidingstijd
40
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
50
minuten
min
Gang
Brood
Porties
12
Ingrediƫnten
500
gram
Schar Meelmix B
15
gram
gist
125
gram
oerzoet
1/2
tl
zeezout
2
eieren
325
ml
warme melk
125
gram
zachte boter
300
gram
totaal gedroogd fruit en noten
ik gebruikte rozijnen, canberries en pistachenoten
Rasp van een onbespoten citroen
Ter decoratie:
1
el
abrikozenjam
opgewarmd tot het vloeibaar is
Amandelschaafsel
Instructies
Doe alle ingredienten in de mengkom van je keukenmachine in de volgorde van de ingredientenlijst en meng tot er een glad, maar kleverig deeg ontstaat.
Vet een broodblik in en stort het deeg hier in.
Laat een uur op een warme plek rijzen.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Dump het deeg op een bakplaat met bakpapier.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de stol in 45 minuten gaar.
Bestrijk de stol zodra hij uit de oven komt met een beetje opgewarmde abrikozenjam en strooi er een handje amandelschaafsel overheen.