50gramchocolade chips of gehakte pure chocolamin. 70% cacao
50gramgedroogde cranberries
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ruime kom en doe hier het meel, de havermout, bicarbonaat, zout en kaneel in en roer even om.
In de kom van een keukenmachine met een stevige klopper klop je boter even op zodat deze luchtig wordt.
Voeg vervolgens de eieren en vanille toe en kluts even door elkaar.
Voeg terwijl de machine rustig draait het meelmengsel toe totdat al het meel is opgenomen.
Roer daarna het gedroogde fruit, noten en pitten erdoor met een spatel.
Neem een vierkant bakblik en doe hier een velletje bakpapier in.
Verdeel het beslag hierin en zet in de oven.
Bak de ontbijt koek in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.
Notities
Je kunt het gedroogde fruit, noten en pitten aanpassen aan eigen smaak en wat je in je kast vindt. Denk bijvoorbeeld aan kokosnoot, hazelnoten, pompoenpitten of gedroogde moerbeien. Als na 30 minuten de koek nog niet helemaal gaar is, maar al wel bruin, leg dan een velletje aluminiumfolie bovenop de koek en bak nog 10 minuten.