Ga terug
Koude Kip Taco's

Koude Kip Taco's met Mais Salsa en Spitskool salade

Een perfect gerecht voor warme dagen waarbij je minimale tijd in de keuken doorbrengt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Gang Avondeten
Keuken tex-mex
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 gare kip zie notities in het artikel
  • 1 tl harissa pasta
  • ½ spitskool
  • 1 sjalot
  • 25 gram rozijnen
  • ½ tl zout
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 avocado
  • 150 gram maiskorrels
  • 15 gram koriander
  • ½ citroen uitgeperst
  • 8 mais tortilla's
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de hele kip volgens de instructies in het artikel of hoe je zelf het prettigst vindt. Laat de kip afkoelen.
  • Pluk de kip kaal zodra hij afgekoeld is en meng het vlees met de harissa en zet apart.
  • Snipper de spitskool en kneus hem. Bestrooi met zout en zet een uurtje apart - optioneel!
  • Snipper de sjalot. Neem een ruime kom en doe hier de sjalot, rozijnen, mayonaise, mosterd en appelcider azijn in. Doe de spitskool er bij en roer goed door. Proef of het zout genoeg is en pas het eventueel aan. Zet in de koelkast totdat je gaat eten.
  • Maak de mais salsa door de maiskorrels kort te bakken in een droge koekenpan en te mengen met avocado blokjes, citroensap, gesneden koriander, zout en olijfolie.
  • Warm de tortilla's op in een droge koekenpan en dek de tafel.
  • Vul de tortilla's met kip, salade en salsa en geniet van het feit dat je nauwelijks iets hoefde te koken!