Ga terug
Huisgemaakte Lasagne zonder pakjes of zakjes

Huisgemaakte Lasagne zonder Pakjes of Zakjes

Een heerlijke, gezonde lasagne van pure ingrediënten die je ook een dag van te voren klaar kunt zetten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Oventijd 30 minuten
Gang Avondeten
Keuken Italiaans
Porties 8 porties

Equipment

  • 1 Ovenschaal van 20 x 30 cm

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 2 preien
  • 250 gram champignons
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 800 ml tomatenblokjes 2 blikken
  • 1 venkel optioneel
  • 300 gram half om half gehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl gebroken chillies
  • 1 tl venkelzaadjes
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie
  • 500 gram lasagnebladen glutenvrij of volkoren
  • 1 bol mozzarella
  • 150 gram Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚ als je de lasagne direct wilt maken.
  • Neem een pan met een zware bodem en verhit hier langzaam wat olijfolie in.
  • Snipper de ui en prei en fruit deze tot ze glazig worden.
  • Voeg het gehakt toe en bak het tot het rul is.
  • Snipper de knoflook en voeg die toe. Roerbak totdat je de knoflook ruikt. Let op dat het niet verbrandt!
  • Snijd de venkel en champignons in plakjes en voeg die ook toe. Roerbak kort.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn en voeg die ook toe.
  • Blijf zoveel mogelijk roeren en zet het vuur niet te hoog zodat alles goed kan bakken zonder aan te branden. Dit is een leuk klusje voor een kind of je partner :-)
  • Voeg nu de kruiden en tomatenpuree toe en bak nog even kort.
  • Schenk als laatste de tomatenblokjes er bij en breng aan de kook. Breng het geheel op smaak met zout en peper en draai het vuur laag.
  • Laat de saus een half uurtje lekker pruttelen. Roer af en toe door en proef tegen het einde of het goed van smaak is.
  • Vet een ruime ovenschaal in met olijfolie, draai het vuur onder de pan uit en begin nu met het samenstellen van de lasagne.
  • Gebruik een soeplepel om een laagje saus in de schaal te doen en leg hier de lasagnebladen op. Herhaal dit tot de schaal bijna vol zit en eindig met een laag saus. Zorg dat de pasta helemaal bedekt is, anders verbrandt het in de oven.
  • Maak de lasagne af met heerlijke mozzarella geraspte Parmezaanse kaas en zet hem in de oven.
  • Bak de lasagne in ongeveer 30 - 40 minuten gaar. Laat iets afkoelen en serveer met salade en een koud (alcoholvrij) biertje!