Kook als eerste de aardappels en zet dit apart.
Leg het spek naast elkaar op een stukje plasticfolie of bakpapier en leg daar de varkenshaas op.
Wrijf het vlees in met zout, peper en de venkelzaadjes en rol het daarna samen met het spek op. Gebruik de folie of papier om het even stevig aan te drukken.
Steek op acht punten een saté prikker in het vlees en snijd het vlees in acht gelijke stukken.
Als je grote prikkers hebt, kun je vervolgens twee medaillons op één prikker doen, maar dat hoeft niet.
Bestrijk het vlees met wat olijfolie en extra peper en verse venkeltoppen en bak het op hoog vuur in circa 4 - 8 minuten rondom gaar.
Optioneel: Voeg tijdens het bakken een glas witte wijn toe en leg de deksel even op de pan om het vlees te smoren.
Stoom of kook ondertussen de broccoli. Laat wat gesmolten boter en citroensap over de aardappels lopen. Serveer het samen met de medaillons op een mooi bord. Wat verse venkel er over maakt het helemaal af!