Ga terug
Hazelnootcake met Chocoladeglazuur

Glutenvrije Hazelnootcake met Chocoladeglazuur

Een smakelijke hazelnootcake die binnen 10 minuten in de oven staat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Gang Koek en Gebak
Keuken Nederlands
Porties 14 plakjes

Equipment

  • 1 cakeblik van 25 x 11 cm

Ingrediënten
  

  • 300 gram glutenvrij bakmeel
  • 125 gram gemalen hazelnoten
  • 150 gram oerzoet of kokosbloesemsuiker
  • 2 tl bicarbonaat
  • ½ tl zout
  • 240 ml melk naar keuze
  • 1 el appelcider azijn
  • 2 eieren
  • 75 ml olijfolie
  • 200 gram pure chocola (min. 70% cacao) in 2 x 100 gram verdeeld
  • 1 tl kokosolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Zet apart
  • Neem een ruime kom en meng hier alle droge ingrediënten in.
  • Neem een mengbeker en kluts hier de eieren met het melk, azijn en de olijfolie in.
  • Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer even goed door maar houd het beslag luchtig.
  • Schenk de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel 100 gram chocolade in stukjes hier over. Schenk de rest van het beslag in de vorm en klop het blik een aantal keer op het aanrecht om luchtbelletjes uit het beslag te krijgen.
  • Zet de cake in de oven en bak in 50 - 60 minuten gaar. Check met een tandenstoker of hij gaar is. Zo niet, laat dan steeds 5 minuten langer staan.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Smelt de chocolade met de kokosolie au-bain-Marie en smeer dit over de afgekoelde cake. Maak af met wat gehakte hazelnoten als je dat leuk vindt.
  • Geniet er van!