Ga terug
Glutenvrije Viskoekjes

Glutenvrije Viskoekjes met Gerookte Zalm en Bieslook

Leuk om te maken, lekker om te eten: glutenvrije 'fish cakes' die binnen een mum van tijd klaar zijn. Kindvriendelijk en voedzaam!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Gang Lunchgerecht
Keuken Engels
Porties 9 viskoekjes

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram bloemige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 250 gram stevige vis gerookte zalm of makreel, tonijn uit blik
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 15 gram bieslook fijn gesnipperd
  • 1 ei geklutst
  • 2 el boekweitmeel
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Doe de aardappelen in een pan met gezouten water en breng aan de kook. Check na 8 minuten of de aardappelen gaar zijn en zo ja, giet af en laat uitwasemen.
  • Pureer de aardapelen in een ruime kom.
  • Voeg de vis toe en meng goed door met een vork zodat de vis verdeeld wordt. Voeg de citroensap en bieslook toe en roer nog even goed door. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel wat toe.
  • Kluts het ei en roer dit door het mengsel om het samen te brengen. Gebruik hiervoor je handen.
  • Verdeel het mengsel in 9 viskoekjes en laat kort in de koelkast opstijven.
  • Bestuif de viskoekjes met boekweitmeel. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de viskoekjes totdat ze door en door heet en goudbruin zijn.
  • Serveer met doperwten met citroen en extra bieslook, zelfgemaakte tzaziki of een lekkere salade!