Ga terug
Glutenvrije Kruidnoten met Sinaasappel

Glutenvrije Kruidnoten

Glutenvrije én lactosevrije kruidnoten!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Koek en Gebak
Keuken Nederlands
Porties 18 grote kruidnoten

Ingrediënten
  

  • 200 gram glutenvrije meelmix zie link in artikel
  • ¼ tl zout
  • 6 tl speculaaskruiden
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 50 gram ghee gesmolten
  • 100 ml plantaardige melk
  • 2 el melasse

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 170 graden en doe een vel bakpapier op de bakplaat. Zet apart.
  • Smelt in een steelpannetje de ghee en voeg de speculaaskruiden, sinaasappelrasp en het suiker toe.
  • Zeef in een kom het meel met het zout door elkaar. Schenk de ghee hier bij en voeg vervolgens de melk toe.
  • Kneed even heel goed door elkaar. Het moet een mooi samenhangen deeg worden waar je makkelijk balletjes van kunt draaien. Als het blijft kruimelen, voeg je iets meer melk toe.
  • Rol van dit deeg ongeveer 18 balletjes die je op de bakplaat legt. Bak de kruidnoten in 40 minuten gaar. Laat volledig afkoelen voordat je ze verplaatst.
  • Bewaar in een luchtdichte doos. Ze blijven tot een week goed.

Notities

Liever zachte kruidnoten? Haal ze er dan na een half uur uit. Iets knapperiger? Laat dan tot wel 50 minuten in de oven. 
Melasse koop ik bij Holland & Barrett en geeft de kruidnoten die ouderwetse kruidnotensmaak. Je kunt dit achterwege laten, maar ze zijn lekkerder mét.