Ga terug
Paella Recept

Paella met Grote Garnalen en Mosselen

Een heerlijk vakantierecept met geurige saffraan en verse zeevruchten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Avondeten
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Equipment

  • Paella pan of ruime, lage hapjespan
  • Mosselpan of grote soeppan

Ingrediënten
  

  • 1 kg verse mosselen
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 gr garnalen
  • 380 ml visfond
  • ¼ gr saffraan
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 150 gr geroosterde rode paprika
  • 1 tl paprikapoeder
  • 300 gr paellarijst
  • 1 citroen
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Maak de garnalen schoon. Houd je niet van hele garnalen? Ga dan voor bevroren, gepelde garnalen en ontdooi ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd even apart.
  • Spoel de mosselen schoon onder stromend water. Doe de mosselen in een mosselpan en stoom ze in 5 - 8 minuten gaar. Alle mosselen die dicht blijven, gooi je weg. Giet de mosselen af in een schenkbeker of ruime kom.
  • Vul het kookvocht aan met de visfond tot je 800 ml hebt. Voeg de saffraan toe om de bouillon af te maken.
  • Bak de garnalen in de paella pan met wat olijfolie totdat ze roze zijn. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Haal ze uit de pan.
  • Snipper de ui en knoflook terwijl de garnalen bakken. Fruit deze in de pan met wat extra olijfolie nadat je de garnalen uit de pan hebt gehaald.
  • Prak de tomatenblokjes iets fijn, snijd de geroosterde paprika in reepjes en voeg die samen met de paprikapoeder toe aan de pan. Roer even goed om.
  • Voeg de rijst toe en roer even goed om. Schenk de visbouillon er bij en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe naar smaak en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 10 - 15 minuten zachtjes garen.
  • Als de rijst 10 minuten gekookt heeft, maar nog niet helemaal gaar is, leg je de garnalen er op en laat je het nog 5 minuten garen totdat de rijst klaar is.
  • Als de paella klaar is, verdeel je de mosselen er in en besprenkel je het geheel met wat vers citroensap.
  • Serveer vanuit de pan. Lekker met een koud biertje, frisse witte wijn of een glas waterkefir!