Verhit de frituurpan op 180 graden.
Als je zelf patat maakt, moet die twee keer gefrituurd worden. Doe de eerste keer voordat je met de rest van het recept verder gaat zodat de patat iets kan afkoelen. Frituur zelfgemaakte patat totdat het heel licht goudbruin is. Haal het uit de pan, laat uitlekken en iets afkoelen.
Braad de braadworsten in een beetje olijfolie in een hapjespan met deksel. Doe de deksel schuin op de pan, dan knappen ze niet open en blijven ze lekker zacht.
Maak de zuurkool aan met een fijn gesnipperd rood uitje, venkelzaadjes en kruidnagelpoeder. Roer goed door en proef of het zout genoeg is en of het peper nodig heeft.
Frituur de verse patat of de zelfgemaakte patat voor de tweede keer.
Snij de appels in partjes en bak ze kort mee met de worst.
Doe wat zout op de patat als je dat lekker vindt en serveer de zuurkool met de worst en appeltjes direct. Lekker met een flink lepel mosterd!