Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst
Een lekker lunchgerecht voor de koudere dagen, kids-proof en binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Avondeten
Keuken Nederlands
Gegrilde Kipdijfilet
- 75 gram kipdijfilet per persoon
- 1/2 citroen uitgeperst
- 2 el sojasaus of kokos aminos
- 1 teentje knoflook
- 1 el vloeibare honing
- 1 tl chili olie optioneel
- zout en peper naar smaak
Zure Groenten
- 1 komkommer
- 1 kleine winterpeen
- 1/2 wit uitje
- 1 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1/4 tl zout
- beetje vloeibare honing optioneel
- sesamzaadjes
Snijd de kipdijfilet in evengrote blokjes.
Meng de overige ingrediënten voor de gegrilde dijfilet in een kom en doe hier de kip in. Roer goed om en zet ongeveer een kwartiertje weg.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pandanrijst is hier erg lekker bij, maar zilvervliesrijst of bloemkoolrijst kunnen ook.
Schil de komkommer en wortel en snijd ze in evengrote stukjes. Snipper het uitje.
Doe de groenten met de ingrediënten voor zure groenten in een kom en roer even goed door. Zet apart.
Verhit de grillpan of een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stukjes dijfilet tot ze iets geblakerd en gaar zijn.
Verdeel de rijst, groenten en kip over de borden en bestrooi met wat extra sesamzaadjes.
Eet smakelijk!