Ga terug
Kokosmeel Vanillecake

Kokosmeel Vanillecake

Een heerlijk luchtige, smakelijke vanillecake op basis van kokosmeel.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Koek en Gebak
Keuken Nederlands
Porties 12 porties

Ingrediënten
  

  • 60 ml kokosolie gesmolten
  • 100 gram kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 4 eieren
  • 2 eiwitten
  • 75 ml vloeibare honing of ahornsiroop
  • 1 vanillepeul uitgeschraapt
  • 1 citroen, rasp
  • 200 ml kokosmelk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch) en vet het bakblik in. Doe een velletje bakpapier op de bodem en zet apart.
  • Smelt de kokosolie, maar laat niet heet worden. Zet even apart.
  • Splits de eieren en klop de 6 eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  • Klop in een andere grote kom de 4 eidooiers, honing, kokosolie, de zaadjes van de vanille, de citroenrasp en de kokosmelk tot een glad geheel. Zeef hier de kokosmeel met zout en bakpoeder boven. Sla het zeven niet over! Ook dit brengt lucht in het gebak.
  • Vouw nu beetje bij beetje de stijfgeslagen eiwitten door het beslag tot het helemaal opgenomen is.
  • Stort het beslag voorzichtig in het bakblik en plaats midden in de oven.
  • Bak de cake in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin. Check na 20 minuten of het niet te snel bruint. Zo ja, draai de temperatuur dan ietsje lager.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Notities

Bewaar deze cake max. 3 dagen in een luchtdichte doos. Invriezen kan op zich wel, maar de cake wordt dan wat zompig als hij ontdooit is. 
Trefwoord Glutenvrij