Ga terug
kippenbouillon

Basisrecept Kippenbouillon

Krachtige kippenbouillon die lekker lang heeft kunnen trekken. De perfecte basis!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Gang Soep
Keuken Nederlands
Porties 2 liter

Ingrediƫnten
  

  • 1 hele kip, kaalgeplukt
  • 2,5 liter water
  • 1 el Keltisch zeezout
  • 1 tl peperkorrels
  • 4 tenen knoflook, gepeld
  • 2 uien, gepeld
  • 2 winterpenen, geschild
  • 2 stengels bleekselderij, liefst biologisch
  • 1 tl gedroogde kruiden als tijm, rozemarijn of peterselie

Instructies
 

  • Doe het karkas in de pan met het water en voeg zout, peper en kruiden toe.
  • Hak de knoflook grof, vierendeel de uien en snijd de wortels en bleekselderij in grove stukken.
  • Doe dit alles ook in de pan, zet de deksel op de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Draai het vuur laag zodra het kookt, zet eventueel op een kleiner pitje en laat de kippenbouillon 3 uur lang zachtjes garen. Langer mag ook. De smaak wordt voller naarmate je het langer laat trekken.
  • Zet een vergiet op een andere pan en schenk de bouillon voorzichtig over. De groenten en het karkas blijven achter in het vergiet. Je kunt de groenten eten en eventueel het karkas verder afplukken. De bouillon is nu klaar.