Ga terug
Zoete aardappel Frittata

Zoete Aardappel Frittata

Eenvoudige zoete aardappel frittata met spinazie en een klein beetje kaas voor de hartige smaak. Erg makkelijk in stukken te snijden om mee te nemen als lunch. Lekker bij een kom soep of een stevige salade!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 60 gram pittige kaas geraspt
  • 200 gram zoete aardappel geschild en in blokjes gesneden
  • 3 handen vol verse spinazie gewassen
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kluts de eieren in een kom met de zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes zoete aardappel tot die een beetje zacht worden.
  • Voeg de spinazie toe en bak ongeveer 3 minuten tot het geslonken is.
  • Verdeel de zoete aardappel en spinazie in een ovenschaal en schenk de eieren er overheen.
  • Strooi de kaas er over en zet in de oven.
  • Bak de frittata in 30 minuten tot hij mooi goudbruin is.
  • Serveer direct of laat afkoelen en bewaar in de koelkast voor een later moment.

Notities

Tip 1 : Gebruik een rechthoekige of vierkanten ovenschaal om de zoete aardappel frittata in te bakken. Zo snij je er mooie vierkantjes van.
Tip 2: Deze frittata zou ik niet invriezen. Vanwege de eieren denk ik dat de structuur erg nat wordt wanneer je hem weer ontdooit. Wel blijft hij ongeveer drie dagen goed in een luchtdichte doos in de koelkast.
Zoete aardappel Frittata