Ga terug
Kokosmeel Pompoen Muffins

Kokosmeel Pompoen Muffins

Voedzame kokosmeel muffins met de lekkere herfstachtige toevoeging van pompoenpuree. Maak een dubbele hoeveelheid en vries de helft in!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 8 muffins

Ingrediƫnten
  

  • 4 eieren
  • 50 gram kokosmeel gezeefd
  • 50 ml kokosolie gesmolten
  • 100 gram pompoenpuree
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneelpoeder of koekkruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 el appelcider azijn
  • 1 tl bicarbonaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  • Doe alle ingrediĆ«nten in een blender of keukenmachine en pureer tot je een mooi beslag hebt.
  • Laat het beslag even rusten terwijl je 8 muffin vormen invet.
  • Als het beslag erg droog lijkt (zie tips hierboven) voeg dan een eetlepel water toe tot het mooi glad is.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat 10 minuten in de vormpjes afkoelen en haal de muffins er dan uit.
  • Als ze nog warm zijn, zijn ze erg lekker met een lik boter!

Notities

Vanillepoeder maak je ook gewoon zelf! Klik hier om te zien hoe.