Ga terug
geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas

Salade met Geroosterde Pompoen, Appel en Blauwschimmelkaas

Smakelijke salade van geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas. Een echte herfst-lunch of een heerlijk voorgerecht als je de porties kleiner maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 klein pompoentje geroosterd en in plakken gesneden
  • 1 appel zoet-zuur van smaak, ik gebruikte een simpele Elstar
  • 1 paprika in reepjes gesneden
  • 2 handen verse spinazie schoon gewassen
  • 2 el hazelnoten
  • 50 gram blauwschimmelkaas
  • 3 el olijfolie kies een variant die lekker smaakt
  • 1 el appelcider azijn
  • zeezout en peper

Instructies
 

  • Maak de dressing door de olie en azijn met wat zout en peper in een glazen potje te doen en dit goed te schudden. Zet even apart.
  • Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster hier de hazelnoten in. Loop er niet bij vandaan en schud de pan geregeld. Zo voorkom je verbranden.
  • Neem twee borden en verdeel hier de groenten op.
  • Schenk de dressing over de groenten en verdeel de hazelnoten er over.
  • Verkruimel de blauwschimmelkaas met een vork en laat her en der kleine brokjes kaas over de salade vallen.
  • Serveer direct en eet smakelijk!