Salade met Geroosterde Pompoen, Appel en Blauwschimmelkaas
Smakelijke salade van geroosterde pompoen, appel en blauwschimmelkaas. Een echte herfst-lunch of een heerlijk voorgerecht als je de porties kleiner maakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
- 1 klein pompoentje geroosterd en in plakken gesneden
- 1 appel zoet-zuur van smaak, ik gebruikte een simpele Elstar
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 2 handen verse spinazie schoon gewassen
- 2 el hazelnoten
- 50 gram blauwschimmelkaas
- 3 el olijfolie kies een variant die lekker smaakt
- 1 el appelcider azijn
- zeezout en peper
Maak de dressing door de olie en azijn met wat zout en peper in een glazen potje te doen en dit goed te schudden. Zet even apart.
Verhit een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster hier de hazelnoten in. Loop er niet bij vandaan en schud de pan geregeld. Zo voorkom je verbranden.
Neem twee borden en verdeel hier de groenten op.
Schenk de dressing over de groenten en verdeel de hazelnoten er over.
Verkruimel de blauwschimmelkaas met een vork en laat her en der kleine brokjes kaas over de salade vallen.
Serveer direct en eet smakelijk!