Ga terug
Amandel Sinaasappel Chocola Biscotti

Amandel, Sinaasappel en Pure Chocolade Biscotti - Glutenvrij

Knapperige biscotti met de klassieke smaken van sinaasappel, chocolade en amandel. Biscotti betekent 'twee keer bakken' en dat geeft deze koekjes die authentieke textuur. Gebruik minimaal zoet, de smaken spreken al voor zich.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Porties 20 porties

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eiwit
  • 1/8 tl zeezout
  • 1/8 tl bicarbonaat
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el zoet naar keuze ahorn of honing bijvoorbeeld
  • 1/2 tl vanille extract
  • 25 gram hele amandelen kort geroosterd in een droge pan
  • 25 gram pure chocola in stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de droge ingrediĆ«nten.
  • Roer hier het eiwit, sinaasappelsap, vanille en zoet door tot je een deeg hebt. Voeg daarna de amandelen en chocolade toe en kneed even door.
  • Vorm van het deeg twee worsten van ongeveer 12 x 5 cm die je vervolgens wat plat drukt tot ongeveer 3 cm.
  • Leg dit op een bakplaat met bakpapier en bak in 18 - 22 minuten gaar tot de onderkant goudbruin is.
  • Laat de koeken afkoelen en zodra je ze kunt aanraken, snijd je er biscotti van met een dikte van ongeveer 1,5 cm.
  • Leg deze biscotti plat op de bakplaat en bak nog 5 - 7 minuten.
  • Laat ze volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte trommel bewaart.

Notities

Glutenvrije Koekjes

Zin in een koekje, maar niet in sinaasappel en chocola? Wat denk je dan van deze koekjes? Ook heerlijk en knapperig!