Asperge, Gerookte Zalm en Roomkaas
Een heerlijk voorjaarsgerecht op basis van pure, simpele ingrediƫnten. Bereid met liefde en met smaak verorberd, het perfecte voorgerecht voor een rustig avondje samen eten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 3 minuten min
Totale tijd 8 minuten min
Gang Lunchgerecht, voorgerecht
Keuken Nederlands
- 300 gram groene asperges
- 100 gram koud gerookte zalm
- 100 gram roomkaas
- olijfolie
- verse dille
- zout en peper naar smaak
Blancheer allereerst de asperges. Breng een pan met water en zout aan de kook en snijd ondertussen de harde onderkanten van de asperges.
Leg de asperges in het kokende water en blancheer de asperges in 2 - 3 minuten.
Haal ze uit het water en leg even apart.
Pak een mooi bord en vul een serveerring met de roomkaas. Je kan ook een ring maken van aluminiumfolie. Verwijder de ring.
Maak het bord verder op door de asperges rondom neer te leggen en de zalm bovenop de roomkaas te draperen.
Maak het af met verse kruiden als dille en andere mooie en lekkere kruiden. Strooi eventueel wat zout en peper over het geheel. Maar een drupje citroensap doet ook wonderen voor de smaak.