Koolhydraatarm Zonnebloembrood
Dit koolhydraat arme zonnebloembrood maak je met amandelmeel en eieren. De smaak is heerlijk en de textuur is bijna net als regulier brood. Vries plakjes in om er langer van te kunnen genieten.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 2 el kokosolie op kamertemperatuur
- 7 eieren
- 60 gram zonnebloempitten
- 2 el chiazaad
- 1 tl bakpoeder
- 250 gram amandelmeel
- 1/2 tl xanthaangom
- 1/2 tl zeezout
- 3 el zonnebloempitten ter decoratie
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de eieren in een kom en klop 1 -2 minuten goed door.
Voeg de xanthaangom toe en daarna de boter en kokosolie.
Met de machine draaiend voeg je de overige ingrediƫnten toe behalve de laatste 3 el zonnebloempitten. Het beslag is vrij dik.
Neem een klein bakblik en vet deze in met boter. Bestrooi vervolgens met de achtergehouden zonnebloempitten en stort het beslag er in.
Bak het zonnebloembrood in 40 minuten gaar of tot een tandenstoker er schoon uit komt.
Laat het broodje 30 minuten afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
- In plaats van boter, kun je ook ghee gebruiken.
- Xanthaangom is wat het brood het prettige mondgevoel geeft. Het brood is minder kruimelig en behoud zijn structuur beter. Xanthaangom kun je kopen bij Albert Heijn, Jumbo of natuurvoedingswinkels.
- Ik gebruik altijd een klein bakblik zodat het broodje mooi hoog wordt.