Ga terug
Kersen en blauwe bessen clafoutis

Zomerse Kersen en Blauwe Bessen Clafoutis

Een zomerse kersen en blauwe bessen clafoutis is ontzettend eenvoudig te maken en smaakt altijd goed. Als dessert met een bolletje ijs, of gewoon als ontbijt. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 porties

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram kersen ontpit
  • 250 gram blauwe bessen vers of uit diepvries
  • 4 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 tl citroenrasp
  • 25 gram kokosmeel
  • 3 el honing
  • kokosolie

Instructies
 

  • Verwarm een oven voor op 180 graden en smeer een ronde bakvorm in met kokosolie.
  • Doe hier het fruit in en zet even apart.
  • Kluts de eieren met de amandelmelk los en voeg de citroenrasp en honing toe.
  • Zeef de kokosmeel in de eieren en kluts goed door.
  • Laat het beslag 5 minuten staan om te checken of het dik genoeg is. Je wilt een soort pannenkoekbeslag hebben.
  • Als het beslag naar je zin is, schenk je het over het fruit in de bakvorm en zet je de clafoutis in de oven.
  • Bak de clafoutis in 30 minuten gaar en licht goudbruin. De clafoutis mag in het midden nog iets wiebelen.

Notities

  • Is je beslag te dik en loopt het niet mooi van de garde af? Voeg dan steeds een eetlepel water of amandelmelk toe en roer door tot het dun genoeg is.
  • Is je beslag te dun en blijft het niet hangen aan de garde? Voeg dan een theelepel kokosmelk toe, roer door en herhaal dit tot het dik genoeg is.
  • In plaats van honing kun je ook ahornsiroop of een paar drupjes stevia toevoegen.