Neem een pan met een dikke bodem en verhit hier de kokosolie in.
Doe de ui en gember in de pan en bak tot de ui glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Niet laten verbranden!
Strooi de garam masal in de pan en roerbak nog even kort.
Zodra de specerijen en knoflook beginnen te geuren, doe je de tomaat en kikkererwten in de pan.
Roer door en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en doe de spinazie er bij zodat die langzaam mee kan garen.
Zodra de curry bijna gaar is, snijd je de paneer in blokjes en doe je die er bij.
Kook nog even kort goed door zodat alles heet is en breng de curry verder op smaak met zout en peper.
Serveer de curry met rijst of parel couscous die je met een halve citroen kookt.
Notities
Chutney is erg lekker bij curry. Maar heeft wel als hoofdingrediënt suiker. Voor mij is dit een echte traktatie, ook vanwege de smaakcombinatie. Maar laat gerust achterwege of vervang door verse mango!
Paneer vind je in de supermarkt in verse kaasjes koelkast. Je kan het ook bij natuurvoedingswinkels krijgen.