Ga terug
Eiwitrijke wafels

Eiwitrijke Notenpasta Wafels (Glutenvrij, Lactosevrij)

Perfect als een weekendontbijt of om veel van te maken en in te vriezen voor later. Deze eiwitrijke notenpasta wafels zijn niet alleen glutenvrij, maar ook lactosevrij en bevatten geen toegevoegde suikers. Iedereen blij!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 6 wafels

Ingrediƫnten
  

  • 5 eieren
  • 3 el kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 60 gram notenpasta
  • 5 el melk
  • kokosolie om in te vetten

Instructies
 

  • Pak je wafelijzer en zet hem aan om voor te verwarmen.
  • Kluts in een kom de eieren los en zeef hierboven de kokosmeel met het bakpoeder en de zout bij in.
  • Roer even goed door zodat alle klontjes weg zijn.
  • Schep de notenpasta er bij en schenk de melk er bij. Roer goed door.
  • Doe een beetje kokosolie in het wafelijzer en gebruik een ijslepel om hoopjes beslag in de ijzers te scheppen.
  • Bak de wafels tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Herhaal de laatste twee stappen tot het beslag op is.
  • Serveer de wafels met een topping naar keuze of laat ze afkoelen en vries ze in.

Notities

Handige tip om ze in te vriezen: Knip velletjes bakpapier uit en leg die tussen de wafels voordat je ze invriest. Zo vriezen ze niet aan elkaar vast. Als je er eentje wil eten, rooster je hem twee keer in de broodrooster. De eerste keer zal de wafel ontdooien, de tweede keer wordt 'ie lekker knapperig en warm.